Üdvözöljük a

Tourism4C

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1
2
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Tourism4C

A kamara partnerségével 2015. májusban vette kezdetét az a horvát-magyar projekt, mely céljaihoz illően a TOURISM4C nevet kapta. A projekt vezető kedvezményezettje a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, projektpartnerek: PORA Regionális Fejlesztési Ügynökség, Horvát Gazdasági Kamara Varasdi kirendeltsége és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

A magyar-horvát határtérség potenciálisan egy kiváló turisztikai desztináció, de számos stratégiai hátránnyal rendelkezik: egyetértés és bizalom hiánya a turisztikai szektorban, tudásmenedzsment hiánya, turisztikai zöldberuházási projektek korlátozott indítása, továbbá a turisztikai kormányzati irányításban és végrehajtásban megjelenő szakemberhiány. A programterület hiányosságai mellett a rekultiváció, a városi és falusi látképek megújítása, új vonzerők kialakítása, a határon átnyúló közlekedési kapcsolatok fejlesztése, a fejlődő hálózati rendszerek, Horvátország EU-csatlakozása és a nyugat-európai szereplők növekvő érdeklődése a térség lehetőségei iránt – ezek azok a tényezők, melyeket ki kell használnunk annak érdekében, hogy a helyi gazdaság megerősödhessen a magántőke bevonása által. Ezek azok a motivációk, melyek a TOURISM4C projekt ötletgazdáit vezérelték annak érdekében, hogy a projekt megvalósításával minél nagyobb szakmai összefogást generáljanak a térségben.

 

A projekt fő célja, hogy Zala, Varasd és Kapronca megye együttműködve fejlessze a határmenti térség idegenforgalmát, mivel a három megye hasonló természeti adottságokkal és gasztronómiai értékekkel rendelkezik. Közös cél a kulturális, vidéki és átfogó turisztikai lehetőségek együttes kialakítása; a falusi, kulturális és az általános turizmus menedzsment, illetve szervezési hátterének fejlesztése; a vendégéjszakák növelése a résztvevő megyékben.

 

A partnerek a projekt kezdete óta már számos tevékenység megvalósításával hozzájárultak a kitűzött eredmények eléréséhez: közös turisztikai adatbázis létrehozása; idegenforgalmi irodák, hotelek, fürdők és helyi termékeket előállító vállalkozók részvételével létrejövő turisztikai vásár Zalaegerszegen és Krizevácon; workshopok szervezése a projektpartnerek és turizmusban érintett szervezetek részére. A projekt hátralévő időszakában további szakmai rendezvények, tanulmányutak, kiadványok megvalósítását tervezik a partnerek.

 

A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott egy éves projekt összesen 110 715,31 eurós költségvetésből valósul meg.