Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627
28
293031

MKIK Sajtószemle

 

 

 

Fellélegezhetnek a katások? A jövő évi költségvetés alapján igen – Parragh László – piacesprofit.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László laptársunknak, az Mfor.hu-nak nyilatkozva akár év közbeni szabályváltozást is elképzelhetőnek tartott, míg Varga Mihály pénzügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy általában az új év elején illik végrehajtani az adó jellegű módosításokat. De ő sem zárta ki, hogy év közben módosítják az idevágó törvényt. A miniszternek egyébként a többes katás jogviszonyokkal van baja, legalábbis ezt hozta fel példaként korábban, amikor a kata újragondolása szóba került.

Tovább a hírre

 

Vállalkozói Piactér a cégek élénkítéséért – BKMKIK – keol.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kialakított Vállalkozói Piactér célja, hogy segítse a vállalkozások működését, valamint élénkítse és támogassa a cégek közötti üzleti kapcsolatokat.

Tovább a hírre

 

Idén is mestermunkákat vár a kamara – BKMKIK – hiros.hu

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is meghirdeti "MESTERMUNKA" című pályázatát, melyre várja a vállalkozók, cégek termékeit, szolgáltatásait, vagy a pályaművekről készült fotókat és az azokról szóló rövid leírást. Amennyiben olyan termékről van szó, mely szállítható, postai úton elküldhető, úgy azt várjuk, a kamara kalocsai ügyfélszolgálati irodájának címére: 6300 Kalocsa Szent István u. 39.Beadási határidő: 2020. augusztus 14.A megyei termékek, szolgáltatások közül szakértő zsűri választja ki a legigényesebben megvalósított, leginnovatívabb pályaműveket, melyek elismerésben részesülnek és megkapják a "MESTERMUNKA" elismerő díjat és oklevelet. Pályamű lehet - többek között - pl. a cég vagy egyéni vállalkozó által önállóan megvalósított, legyártott innovatív termék, szolgáltatás, vagy egy egyedi családi ház kivitelezése, egy kézműipari termék elkészítése.

Tovább a hírre

 

A BOKIK TOVÁBBRA IS SEGÍTI A VÁLLALKOZÁSOKAT – BOKIK – globotv.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a koronavírus-járvány alatt is végig fogta a kezét a megye vállalkozásainak. A kamara a naprakész információk összegyűjtésével, közvetítésével, megosztásával, valamint lobbitevékenységgel segítette a vállalkozásokat - hangzott el a BOKIK Elnökségi ülésén május 25-én, Miskolcon. "A BOKIK két pilléren végezte tevékenységét a járvány ideje alatt" - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Tovább a hírre

 

Állami segítség a bérek kifizetéséhez – BKMKIK – Petőfi Népe

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnap Kecskeméten öt cég képviselőinek adott át munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot. Ennél persze jóval több - egész pontosan 534 - Bács-Kiskun megyei vállalkozás kap támogatást. Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét egyik alpolgármestere, mint a Szimikron Kft. tulajdonosa is vett át támogató okmányt a minisztertől.

Tovább a hírre

 

A telefonnál Szatmári Jél Angéla – BKIK – Trend FM

A telefonnál Szatmári Jél Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának elnöke és Bornemissza Miklós, a BKIK kereskedelmi tagozatának alelnöke. A kereskedelmi egységek nagy része nem zárt be a veszélyhelyzet idején sem. Betartották a szabályozásokat. Azok a kereskedelmi egységek, ahol a tulajdonosok és a dolgozók nagy része nem 65 év felettiek azoknál probléma mentesen lesz az újra nyitás.

Tovább a hírre

 

A kamaránál már igényelhető a segítség a vírushelyzetben – SKIK – sonline.hu

Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja az, hogy a koronavírus-járvány idején nehéz helyzetbe jutott mikro- kis- és középvállalatok kedvezményes feltételek mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak - mondta Németh Krisztina, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara titkára. - Ezzel elősegíthető a munkahelyek megőrzése és a normál üzletmenet visszaállítása a vállalkozások életében.

Tovább a hírre

 

Támogatja a várkerületi kereskedőket a soproni kamara – SVKIK – sopronmedia.hu

Hétfőn a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Horváth Vilmos és alelnöke Tóth Kálmán, a kereskedelmi tagozat elnöke, Hausmann József és Magas Ádám elnökségi tag fogadta a várkerületi kereskedők és szolgáltatók képviselőit.

Tovább a hírre