Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425
26
272829 

MKIK Sajtószemle

Besesek Botond: Az adórendszernek versenyképesnek és egyszerűnek kell lennie – Parragh László behir.hu
Fontos a magyar adórendszer versenyképességének megőrzése – hangzott el a 2020-as békéscsabai gazdasági évnyitón. A rendezvényt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, amelyen a Békés Megyei Kormányhivatal mellett a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámigazgatóság is képviseltette magát. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy fogalmazott: amikor jól megy a kamarának, akkor jól megy a gazdaságnak is. Dr. Parragh László hangsúlyozta: tíz éve folyamatos a gazdasági fejlődés, 2010-ben még a mostani görög gazdaság szintjén állt az ország. Az elnök elmondta, hogy fontos gyökeres változásokat hozni, amelyek közép, illetve hosszútávon a magyar vállalkozások versenyképességét segíti, ilyen például az online pénztárgép bevezetése.
A teljes hír itt olvasható

ITM-államtitkár: négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok – MKIK – hir.ma
Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Székesfehérváron. Radetzky Jenő, a tájékoztató rendezvénynek helyt adó Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta: a magyar gazdaság jövőjét a magyar családi vállalkozásokra kell alapozni, hiszen ők biztosan itt maradnak, nekik a gazdasági érdekeken túl van nemzeti elkötelezettségük és családi érdekeik is.
A teljes hír itt olvasható

Kilencezer érdeklődő az Idegenvezetői Világnapon – BKIK – turizmus.com
A minden év február utolsó vasárnapján meghirdetett turisztikai eseményt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői szervezték. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Bevásárló-és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vett részt a rendezvény szervezésében. A négy napos rendezvényfolyamra mintegy 120 sétát, épületbejárást hirdettek meg, amely több mint 9000 regisztrált érdeklődőt vonzott - tájékoztatta lapunkat a BFTK. Az Idegenvezetői Világnap alkalmából tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indultak Budapest különböző pontjain.
A teljes hír itt olvasható

Szakképzés: teljes átalakulás – MKIK – Észak-Magyarország
Ösztöndíj a diákoknak, béremelés az oktatóknak, orientációs osztály a még gondolkodóknak. Csak néhány a szakképzést érintő változások közül. És minderre pénz is lesz bőven. A részletekről Kiss Gábortól, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja tájékoztatott, aki hangsúlyozta: a szakmai képzés átalakítása válasz a gazdaság, a foglalkoztatók igényeire.
A teljes hír itt olvasható