Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
262728293031

MKIK Sajtószemle

 

Nem reccsent meg 2020-ban a versenyszféra – Parragh László – portfolio.hu

A reálgazdaság járványhatásoktól mentesen is tovább koncentrálódik, de elmaradt a nagy cégmegszűnési hullám - írta szerdán a Világgazdaság a Nemzeti Cégtár adatait ismertetve.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a lapnak elmondta, hogy a teljes körű kamarai regisztrációnak is köszönhetően a cégadatbázis egyre kevesebb olyan piaci szereplőt hordoz, amely nem folytat tényleges vállalkozói tevékenységet.

Tovább a hírre

 

Változatlan hitelfeltételekre számíthatnak a vállalkozások – MKIK GVI – Figyelő

A Covid-19-járvány nehézségeinek a kezelésére a hazai vállalkozások harminc százaléka vett igénybe valamilyen külső finanszírozási forrást - derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet elemzéséből. A dokumentum szerint a legnagyobb arányban arra számítanak a cégek, hogy nem változnak a hitelhez jutás feltételei. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet a vállalkozások pénzügyi helyzetét vizsgálta az árbevétellel kapcsolatos várakozások, a pénzügyi tartalékok, a cégek közötti lánctartozás, a külső finanszírozási források igénybevétele és a hitelhez jutási feltételek szempontjából.

Tovább a hírre

 

Orosz Tivadar: Továbbra is cél a Békés megyei vállalkozások segítése – BMKIK – behir.hu

Orosz Tivadarral, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével beszélgettünk a 7.Tv Aktuális című hírháttér műsorában. A várakozások optimisták voltak 2020 elején, hiszen a gazdaság dinamikusan növekedett - közel öt százalékkal az azt megelőző évhez képest - kezdte Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Mint mondta, 3,4 százalékos munkanélküliséggel, valamint több mint 4,5 millió foglalkoztatott dolgozott az országban egy éve; magas volt a beruházási ráta, jók voltak a pénzügyi mutatók, a költségvetési egyensúly, az államadósság mértéke, vagyis úgy tűnt, hogy ez a tendencia egész évben folytatódik - ezen fordított a pandémia.

Tovább a hírre

 

Online rendezvények - Az iparkamara is folyamatosan alkalmazkodik az új helyzethez – SZABKAM – nyiregyhaza.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is egyre inkább átállt az online jelenlétre, e-mail formájában is tájékoztatják a kamarai hozzájárulást befizető vállalkozásokat. Egyre több vállalkozás áll át az online jelenlétre és a webes kereskedelemre, illetve egyre többen veszik igénybe a Széchenyi Kártya lehetőségeit.

Tovább a hírre