Üdvözöljük a

Duo Pack

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1
2
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Duo Pack

Intereg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020

DUAL EDUCATION - Practical Approach to Concrete Knowledge (HUHR/1601/4.1.2/0032 sz. DUO PACK)

Partnerség

Vezető Kedvezményezett:

Horvát Gazdasági Kamara – Varasd Megyei Kamara (Varasd - HR)

Projektpartnerek:

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Zalaegerszeg - HU)

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (Kaposvár - HU)

Horvát Gazdasági Kamara – Bjelovar Megyei Kamara (Bjelovar – HR)

 

Projekt összefoglaló

 

A projekt 4 partnerszervezet együttműködésében valósul meg, Magyarországról a Zala és a Somogy megyei kereskedelmi és iparkamara, Horvátországból a bjelovári és varasdi kamara vesznek részt a 16 hónapos program megvalósításában.

 

A projekt célja, hogy megteremtsük az alapjait egy olyan duális szakképzési rendszernek Horvátországban, amelyben a horvát kamarák a magyarországi rendszerhez hasonlóan koordinátori szerepet töltenek be. Fel kívánjuk kelteni a szakiskolai pedagógusok, a diákok, a kamarai vezetők és a döntéshozók érdeklődését az életszerű körülmények között – vállalkozásoknál – szerzett szakmai ismeretek fontossága iránt.

 

Horvátországban jelenleg nem, vagy nem ellenőrzött formában folyik duális rendszerű gyakorlati képzés, így a projektben felkutatjuk azon potenciális vállalkozásokat, melyek a jövőben gyakorlati képzőhelyként működhetnek. Ehhez a magyar rendszer alapján egy módszertan kerül kidolgozásra, amit egy helyzetfelmérés követ. A magyar duális szakképzési rendszer bemutatását szakmai rendezvényeken, pályaválasztási kiállításon, kerekasztal megbeszélésen, tanulmányutakon keresztül valósítjuk meg, míg a tudás átadására workshop-okon, tréningeken keresztül kerül sor. A legfontosabb célcsoportjaink a pedagógusok, a vállalkozások és a döntéshozók. A projekt zárásaként egy tanulmányt készítenek a partnerek közösen - elsősorban a döntéshozók számára -, melyben a projektben elvégzett tevékenységek tapasztalatait felhasználva megvizsgálják, hogy lehetséges-e a magyarországihoz hasonló, a kamarák koordinációjával megvalósuló duális rendszer bevezetése Horvátországban. A tanulmány célja javaslatok, vélemények, pozitívumok, negatívumok megfogalmazása.

 

A projekt 2017. augusztus 1-én kezdődött, 16 hónapig tart, teljes költségvetése 100.113 EUR.