Üdvözöljük a

Átadták a kamarai védnöki táblákat

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718202122
23242526272829
30      

Átadták a kamarai védnöki táblákat

Idén a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a balatonfüredi Vitorlás étterem adott otthont szeptember 12-én a Kamarai Védnöki Táblák ünnepélyes átadási ceremóniájának. A három „balatoni” megye, Somogy, Veszprém és Zala kereskedelmi és iparkamarái által 2002-ben közösen kidolgozott és elindított minősítési rendszer egyedülálló a maga nemében, és legfontosabb célja a minőség vendéglátás elismerése. Idén összesen tíz, köztük három zalai vendéglátó egység csatlakozhatott a térség legjobbjaihoz: a hévízi Római Pince étterem, a szintén a fürdővárost képviselő Macchiato Caffe&Lounge kávézó, illetve a zalaegerszegi Czukorka cukrászda (képünkön a három zalai díjazott).

A hagyományosan a nyári vendéglátó szezon végére időzített rendezvényen Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, hogy az országosan is egyedülálló kamarai együttműködés szükségszerű is, hiszen a Balaton, mint kiemelt turisztikai desztináció egységes egészet képez, hiába tartozik három megyéhez és egyben három tervezési régióhoz.

Ezt persze a kormányzat is régóta látja, és a térség fejlesztése egységes alapelvek, illetve virtuálisan kialakított önálló balatoni régió mentén történik – mondta el Dr. Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a balatoni fejlesztéseket, illetve a jövőt is érintő előadásában. Mindketten hangoztatták a minőségi munkaerő fontosságát az ágazatban, amelynek léte, vagy nem léte alapvetően a képzés minőségétől függ.

Ez utóbbival foglalkozott részletesebben is előadásában Mayer Gyula, az Ágazati Készségtanács Vendéglátó-ipari és Turisztikai Tagozatának elnöke.

 

Az előadásokat követően vehették át oklevelüket, illetve táblákat az idei díjazottak, zalai részről Karádi-Cziráki Melinda (Macchiato Caffe&Lounge), Borda László (Római Pince Étterem) és Bognár Melinda (Czukorka cukrászda).