Üdvözöljük a

A PÉNZ7 – Pénzügyi és vállalkozói témahét

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425
26
272829 

A PÉNZ7 – Pénzügyi és vállalkozói témahét

A Pénz7 a European Money Week nemzetközi kezdeményezés 2015-ben elindult hazai programsorozata, ami 2018-tól kezdve a kiegészült a Vállalkozói Témahéttel.  A Pénzügyi és Vállalkozói Témahét célja, hogy pénzügyi tudatosságra nevelje az általános- és középiskolás diákokat, formálja gazdasági szemléletüket, bővítse ismereteiket és fejlessze vállalkozói kompetenciákat.

A vállalkozói témahét egyik célja, hogy a tanulók személyesen találkozzanak sikeres vállalkozókkal. Azonban, ha a programba nem regisztrál elég önkéntes vállalkozó, elvész a témahét egyik fontos eleme. A diákok számára a saját pedagógusaik által megtartott órák nem jelentenek akkora élményt, mint egy beszélgetés valódi vállalkozókkal, akiknek elmondhatják ötleteiket, és akiktől bátorítást kapnak arra, hogy merjenek foglalkozni a vállalkozás-alapítás gondolatával. Ennek megfelelően az ITM határozott szándéka, hogy a programban résztvevő önkéntes vállalkozók arányát az elmúlt évi 170 főről tovább emelje, elsősorban annak érdekében, hogy a programban résztvevő vidéki iskolákba is jusson el vállalkozó az órákra.

 

A PÉNZ7 Pénzügyi és Vállalkozói témahét megrendezésére 2020-ban március 2-6. között kerül sor.

 

A regisztrálókkal minden esetben a J.A.M. (Junior Achievement Magyarország) veszi fel a kapcsolatot, és segít kiválasztani a megfelelő iskolát, valamint segíti a vállalkozót az óra megtartására történő felkészülésben. A vállalkozók felkészülését minden évben óratervek kialakítása, webinárium (webkonferencia) és korszerű e-learning anyagok is segítik.

 

A kérdéseik esetén állunk szíves rendelkezésükre.

Kérjük, hogy a kérdéseket a kozgazd@mkik.hu e-mail címre legyenek szívesek megküldeni.

 

 

 

 

Csatolt állományok: