Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122
23
24252627
28293031   

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Az Európai Bizottság kihirdeti az Uniós Termékbiztonsági Díj nyerteseit

Az Európai Bizottság kihirdette az első Uniós Termékbiztonsági Díj nyerteseit. Ez az új díj olyan vállalkozásokat részesít elismerésben, amelyek túlteljesítik a fogyasztói biztonság növelésére vonatkozó uniós követelményeket. 

Az uniós veszélyhelyzet-kezelési rendszerben Magyarország is segített az albániai földrengések és villámárvizek után

2019. szeptember 21-én két súlyos földrengés rázta meg Albániát, melyeket a rákövetkező napokban heves esőzések követtek az érintett területeken. Ezek a természeti katasztrófák komoly károkat okoztak, ezért az albán hatóságok nemzetközi segítséget kértek az európai uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül.

A Bizottság – bizonyos feltételekkel – engedélyezi, hogy az E.ON felvásárolja az Innogy energiavállalatot

Az Európai Bizottság – az európai uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján – jóváhagyta, hogy az E.ON felvásárolja az Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit.

Az EU továbbra is élen jár az éghajlatváltozás elleni globális küzdelemben

Az Európai Bizottság kiadott közleményében ismételten megerősíti, hogy az Európai Unió elkötelezetten küzd azért, hogy gyorsabb előrelépést sikerüljön elérni az éghajlatvédelem terén.

Juvenes Translatores - fordítási verseny középiskolások számára

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága Juvenes Translatores 2019 címmel online fordítási versenyt rendez az Európai Unióban működő középiskolák számára. Az EU-országok középiskolái szeptember 2-től regisztrálhatják diákjaikat az interneten.

Bizottsági tanulmány: az uniós országok 2017-ben 137 milliárd euró áfabevételtől estek el

Az Európai Bizottság által közzétett tanulmányból kiderül, hogy az uniós tagállamok 2017-ben összesen 137 milliárd euró áfabevételtől estek el. Az áfakiesés (azaz a várt áfabevétel és a ténylegesen beszedett áfa különbözete) az elmúlt években némileg csökkent ugyan, de még mindig tetemes.

Tanévkezdés: az EU által finanszírozott programnak köszönhetően sok tanuló tejet, gyümölcsöt és zöldséget kap az iskolákban

A 2019–2020-as tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban. A program az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást hivatott előmozdítani a gyermekek körében.

Eurobarométer: a polgárok optimistán tekintenek az EU helyzetére – 5 éve nem volt ilyen pozitív a felmérés eredménye

Az új Eurobarométer felmérés ma közzétett eredményeiből az derül ki, hogy az európai polgárok a gazdaságtól a demokrácia helyzetéig minden területen jóval nagyobb arányban tekintenek pozitívan az Európai Unióra. 2014 óta nem volt ilyen magas a bizalom és a jövővel kapcsolatos optimizmus szintje.

A Bizottság által elfogadott új szabályok fenntarthatóbbá teszik a háztartási készülékeket

Az Európai Bizottság további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentse Európa szénlábnyomát, és hogy az európai fogyasztóknak kevesebb pénzt kelljen energiára költeniük. Ezek sorába illeszkednek azok a környezettudatos terméktervezésre vonatkozó új intézkedések, melyeket a Bizottság elfogadott.

Növelik az újrahasznosított műanyag mennyiségét Európában

A teljes műanyagipari értéklánc több mint 100 állami és magánszereplője írta alá a Műanyagkörforgási Szövetség nyilatkozatát, vállalva, hogy önkéntes lépésekkel segítik egy jól működő uniós műanyag-újrafeldolgozási piac kialakítását.

Védőoltásügyi Világkonferencia: a védőoltások biztonságosak, hatékonyak és nélkülözhetetlenek

Az Európai Bizottság és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közös szervezésében rendezték meg a világon első ízben a Védőoltásügyi Világkonferenciát, melynek Brüsszel adott otthont.

180 milliárd forintos EU-támogatás az M30 kiépítésére Miskolc és Tornyosnémeti között

Az Európai Unió 552,6 millió eurót (több mint 180 milliárd forintot) fordít az M30-as autópálya meghosszabbítására, a Miskolcot a szlovák határon fekvő Tornyosnémetivel összekötő pályaszakasz kiépítésére.

Már egymilliárd mobilfelhasználót ér el a Galileo, az EU műholdas navigációs rendszere

A Galileo 2016 decembere óta úgynevezett „kezdeti szolgáltatásokat” nyújt, amelyek pontos helymeghatározási, navigációs és időmeghatározási jelek segítségével könnyítik meg a polgárok és a vállalkozások mindennapjait.

Felkészülés a megállapodás nélküli Brexitre

Mivel az Egyesült Királyságban továbbra is bizonytalanság övezi a kilépésről rendelkező megállapodás megerősítését és az általános belpolitikai helyzetet, jelenleg is fennáll sajnos az a lehetőség, hogy az ország 2019. november 1-jén megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

Juvenes Translatores: A Bizottság meghirdeti 2019. évi középiskolai fordítási versenyét

Az Európai Bizottság idén is megrendezi a Juvenes Translatores fordítási versenyt a 17 éves európai középiskolások számára. Az EU-országok középiskolái szeptember 2-től regisztrálhatják diákjaikat az interneten, lehetőséget adva számukra, hogy összemérjék tudásukat európai kortársaikkal.