Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122
23
24252627
28293031   

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Adózás e-Learning

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján elérhető az az e-Learning tananyag, amelynek témaköre az adózás.

7,5 tonnás össztömegkorlátozások Sopronnál, az osztrák oldalon

Ausztria Burgenland tartományában két határmenti járás vezetése úgy döntött, hogy 2019 őszén 7,5 tonnás össztömeg-korlátozást vezetnek be az osztrák-magyar határ ausztriai oldalán, a Sopronhoz közeli Klingenbach és Deutschkreutz településeknél. Az ehhez szükséges jogszabályokat elfogadták, a korlátozás a közúti jelzőtáblák kihelyezésével lép hatályba, mely október végén (legkésőbb november elején) várható.

Versenyfelhívás dekoratőr, kirakatrendező szakmában

A BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat DEKORATŐR, KIRAKATRENDEZŐ SZAKMÁBAN az ifjú szakemberek Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2020 versenyen.

Az innováció a fenntartható növekedés alapja

A fenntartható növekedés és a versenyképesség kulcstényezője az innováció, ennek élénkítését szolgálja az a két megállapodás, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Figyelemfelhívás - Megtévesztő levél

A napokban kamaránk és számos vállalkozás kapott kézhez egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet. Az angol nyelven íródott levél a vállalkozás adatainak egyeztetését, a hiányzó adatok megadását vagy a rosszul megadott adatok javítását kéri. Azonban a levél egy szerződéses ajánlat is egyben, így az adatok kitöltésével, a levél aláírásával és visszaküldésével a vállalkozás szerződést köt a céggel.

 

INDUL AZ MKIK GVI 2019. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

Október 10-től magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Ötmilliárd forintos támogatás az innovatív vállalkozásoknak

Ötmilliárd forintra pályázhatnak október 7-től azok a kis- és középvállalkozások, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását tervezik - közölte Varga Mihály.

Régi bankjegyek bevonása

A 2014 előtt kibocsátott 500 és 10 000 forintos bankjegyeket 2019. október 31-ig, illetve december 31-ig használhatjuk vásárlásaink során, ezt követően az MNB bevonja azokat, így már csak a megújított bankjegyekkel lehet majd fizetni.

Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak - Pályázati Fórum

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen fórumot szervez aktuális pályázati felhívásokkal kapcsolatban. 

November 26-ig lehet pályázni a megújult Élvonal kutatói kiválósági program támogatásaira

November 26-ig lehet pályázni a megújult Élvonal kutatói kiválósági program támogatásaira - mondta el Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NFKI) Hivatal elnökhelyettese.

Pályázna?

A versenypálya, akárcsak egy pályázat, komoly dolog. Felkészülést, állóképességet, odafigyelést, technikai ismereteket, számos jó döntést igényel, ugyanakkor kockázatokat is rejt. Akár a célegyenesben is adódhatnak nehézségek, így fontos, hogy a versenyző mögött álló csapat végig, a felkészüléstől a kockás zászlóig a helyén legyen.

Versenyfelhívás bútorasztalos szakmában

A Tooltechnic System Kft., a H-Didakt Kft., a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat BÚTORASZTALOS SZAKMÁBAN az EuroSkills Graz 2020 versenyen.

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai, a programok több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez.

Köszöntötték a zalai versenyzőket

Az oroszországi Kazanyban augusztus végén rendezett „szakmák olimpiáján”, vagyis a WorkdSkills-en résztvett zalai versenyzőket és felkészítőiket köszöntötték hétfőn Keszthelyen.

Erdélyi vendégek a kamaránál

A másfél éve alakult St. Georgius Manager Klub küldöttsége látogatott a minap Zalaegerszegre. Az erdélyi Marosvásárhely és Maros megye vállalkozóit, cégvezetőit összefogni kívánó civil szervezet Marosszentgyörgyről indult, kezdeményezője és motorja Bereczki Sándor vállalkozó. A vendégeket a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és elnökségének tagjai köszöntötték, a programban a járműipari tesztpálya meglátogatása is szerepelt.

A bővülő kutatás-fejlesztési források hozni fogják az eredményeket

Jövőre 25 százalékkal, 37 milliárd forinttal nő az ország költségvetésében a kutatás-fejlesztési és innovációs forrás – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kutatásfejlesztés és innovációs kollégiumi ülésén, Budapesten.

Az MTÜ tájékoztató kisfilmekkel is segíti a szálláshelyek NTAK csatlakozását

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ a magyar turizmus legjelentősebb és legátfogóbb informatikai fejlesztése.

Külpiaci mentorált felhívás

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívást hirdet a Magyarországon működő kezdő exportőr, illetve az export tevékenységüket növelni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozások számára üzletfejlesztésük támogatását célzó vállalkozói mentorprogramban külpiaci mentoráltként való részvételre.