Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223
24
2526
2728293031  

Tájékoztató a gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációjáról és a kamarai hozzájárulás megfizetéséről


Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek szíves figyelmét, hogy a

2020. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 

2020. március 31.


Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Raktár-logisztika képzés a BGE-n

A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán 2020 februárjában raktár-logisztika képzést indul. A Kar kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a munkaerőpiaci igényekhez igazodó, a gyakorlatban azonnal hasznosítható tudást nyújtson a hallgatóknak, ezért a képzés oktatói a gazdasági szektor jeles szakértői.

A vállalkozók adatai automatikusan eljutnak az önkormányzatokhoz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) automatikusan átadja azoknak a vállalkozásoknak az adatait a helyi önkormányzatnak, akiknek helyi adót (HIPA, IFA) kell fizetniük. Ennek alapján az adózóknak nem kell külön bejelentkezniük a székhely szerinti önkormányzathoz.

Az online számlaadat-szolgáltatás leggyakoribb hibái

A NAV folyamatosan vizsgálja az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség1 teljesítését, ennek során öt típushibát azonosított. Ezek a hibák kellő körültekintéssel és az alábbi javaslatok figyelembevételével elkerülhetők.

Adóváltozások 2020

 

A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett tájékoztatta a megjelenteket az adózási szabályok változásáról január 15-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zalaegerszegen az Arany Bárány szálló télikertjében. 

Elindul a Magyar Multi Program második köre

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Továbbra is húzóágazat az építőipar

Míg az elmúlt 10 évben az Európai Unió tagországaiban összesen átlagban 6 százalékkal, Magyarországon 72 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye. A kormány célja az ágazat korszerű technológián alapuló, fenntartható fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó szektora eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek.

Versenyfelhívás mechatronika szakmában

A FESTO Kft a MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARÁVAL együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek (szakgimnázium, szakközépiskola), főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat MECHATRONIKA SZAKMÁBAN az ifjú szakemberek világbajnokságán, a WorldSkills Shanghai 2021 versenyen.

Versenyfelhívás szépségápoló szakmában

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma a MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARÁVAL együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, illetve szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek (szakgimnázium) a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat SZÉPSÉGÁPOLÓ SZAKMÁBAN az ifjú szakemberek világbajnokságán, a WorldSkills Shanghai 2021 versenyen.

Vállalati gyakorlathoz igazodó képzések

A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán 2020 februárjában új posztgraduális szakirányú továbbképzések indulnak. A Kar kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a munkaerőpiaci igényekhez igazodó, a gyakorlatban azonnal hasznosítható tudást nyújtson a hallgatóknak, ezért a képzések oktatói a gazdasági szektor jeles szakértői.

Az OECD tisztességes és átlátható lobbitevékenységről szóló felmérése

Az OECD 2010-ben ajánlásokat dolgozott ki az átlátható és tisztességes lobbitevékenység biztosítása érdekében. 2014-ben az OECD publikálta a témakörhöz tartozó és az ajánlások hatására elinduló tagállami munkát is bemutató első jelentését. 2020-ban az OECD egy újabb jelentés készít és ennek részeként egy nemzetközi online felmérést is elvégeznek.

EKÁER 2020

Változnak az EKAER önellenőrzésre vonatkozó szabályok. Lehet-e korrigálni a már lezárt EKAER számokat és ha igen meddig lehet ezt megtenni? Milyen pótlékfizetési kötelezettséggel jár az utólagos adatmódosítás? A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzultációval egybekötött képzést szervez 2020. február 13-án.

Versenyfelhívás víz-, gáz- és fútésszerelő szakmában

A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Plumbing and heating (Víz-, gáz- és fűtésszerelő) szakterületen a „szakmák olimpiájának” is nevezett versenyen 2021-ben Shanghaiban.

Exportfejlesztési Pályázati Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. január 15-én 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett a hazai kis és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenés, árubemutatók megszervezése, külföldi marketing és márkaépítő tevékenységek támogatása céljából. 

Adóváltozások 2020. előadás anyaga

Tájékoztatásul a 2020. január 15-én megtartott "Adóváltozások 2020." című előadás anyaga.

Pályázna?

A versenypálya, akárcsak egy pályázat, komoly dolog. Felkészülést, állóképességet, odafigyelést, technikai ismereteket, számos jó döntést igényel, ugyanakkor kockázatokat is rejt. Akár a célegyenesben is adódhatnak nehézségek, így fontos, hogy a versenyző mögött álló csapat végig, a felkészüléstől a kockás zászlóig a helyén legyen.

Versenyfelhívás kőfaragó szakmában

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek (szakgimnázium, szakközépiskola), főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat KŐFARAGÓ SZAKMÁBAN az ifjú szakemberek Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2020 versenyen.

Versenyfelhívás szárazépítő szakmában

A KNAUF Építőipari Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat szárazépítő szakmában az EuroSkills Graz 2020 versenyen.

Az adórendszer támogatja a kkv-kat

Magyarországon megéri vállalkozni, az adórendszer támogatja a kis- és középvállalkozásokat - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón. Hozzátette: Magyarországon az 1,2 millió vállalkozás 99 százaléka mikro-, kis-, és középvállalkozásnak számít, nemzetközi szinten is kiemelkedő, hogy a kedvezményeik évről-évre bővülnek.